معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم رفع ضعفهای زیرساختی پارک علم و فناوری استان گلستان گفت: یک پروژه اختصاصی برای پارک گلستان با عنوان «نوآفرین» در نظر گرفتیم تا شاهد پیشرفت خوبی در این زمینه باشیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «گلستان ما»، محمدنبی شهیکی ظهر امروز در آئین معارفه رئیس پارک علم و فناوری استان گلستان ضمن قدردانی از تلاشهای مدیران این مجموعه اظهار کرد: پیگیریهای زیادی برای افزایش پایه بودجه پارک انجام شد، داشتن نگاه تحولی باعث ایجاد فرصتهای جدیدی در استان شد که این مهم در سایه محدودیتهای بسیار زیاد پارک علم و فناوری گلستان اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به ضعف شدید زیرساخت فیزیکی در حوزه فناوری افزود: پارک علم و فناوری استان گلستان از نظر زیرساخت فیزیکی نیازمند توجه است توسعه اراضی آن یکی از مسائل بنیادین محسوب میشود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از همه مهمتر نیروی انسانی است که از دانشگاهها بتوانیم زمینه ورودشان را فراهم کنیم، در حوزه مهارتهای دانشبنیان توانایی و قابلیتها باید رشد پیدا کند تا خیلی از مسائل و مشکلات جدی در این عرصه حل شود.
شهیکی با بیان اینکه ما در سطح ملی از استان حمایت خواهیم کرد؛ افزود: تا ظرفیتی برای این پارک شکل بگیرد، پروژهای برای استان گلستان در نظر گرفتیم که سرمایه گذاری در منابع انسانی بسیار مهم است.
وی تاکید کرد: یعنی ما هر چه زیرساختها را توسعه بدهیم، ساختمان و زیرساخت فیزیکی جلو برود ولی متناسب با آن آهنگ رشد نیروی انسانی توانمند تامین نشود در حقیقت مشکلات کماکان برقرار است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ابراز کرد: یک پروژه به صورت اختصاصی برای پارک گلستان با عنوان طرح نوآفرین در نظر گرفتیم در این طرح ورود نیروی انسانی با اولویت در حوزه فناوریهای زیستی را پیشنهاد کردیم.
شهیکی ادامه داد: نکته بسیار مهم این است که مراکز رشد استان گلستان قابل قبول نیست یعنی ارزیابی که ما در ستاد داشتیم نشان داده است که باید هم مرکز رشد در مرکز استان و هم در شهرستانها تغییر مسیر ایجاد شود.
وی گفت: حسین مومنی مدیر جدید یکی از برنامههای عملیاتیاش باید ناظر به این باشد که این مدل، را کاملاً کنار بگذارد و سعی کند که الگوهای مبتنی بر مراکز نسل جدید را دنبال کند در این زمینه هم یک خط اعتباری و منابع مالی را در نظر میگیریم که بتواند این چرخه را تقویت کند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: از مسئولان استان انتظار است مشکل اراضی این پارک حل شود در غیر اینصورت کماکان قد و قواره پارک در همین مقیاس خواهد ماند، خیلی از استانهایی که رشد پیدا کردند ظرفیت اراضی که در اختیار پارک قرار گرفت کمک کرد تا توسعه به وجود بیاید.
شهیکی با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری مزیتهای قانونی زیادی دارد، گفت: تقریبا چهار پارک علم و فناوری در سطح کشور شرایط بسیار نامناسبی از نظر زیرساخت فیزیکی دارند که پارک گلستان یکی از آنهاست.
وی بیان کرد: انتظاری که از استان داریم این است که کمک کنند مشکل اراضی این حوزه حل شود تا ما بتوانیم یک سری ردیفهای تملک دارایی سرمایهای برای پارک استان گلستان شکل بگیرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: واقعیت این است که پارک علم و فناوری ویژگیهای منطقه آزاد را دارد هم از نظر معافیت بر مالیات و هم درآمد و نیروی انسانی؛ ظرفیتی که مالیات بر ارزش افزوده برای پارکها ایجاد میکند قابل توجه است.
به گفته وی؛ علیرغم تلاش بسیار موثری که انجام گرفته است اما پارک علم و فناوری گلستان خیلی از فرصتهای مربوط به قوانین بیمه و خیلی از مزیتهای دیگر نتوانسته استفاده کند دلیلش هم این بوده که یک سری از مسائل درون استان باید حل شود و امیدوارم که این مهم جزو اولویتهای راهبردی باشد تا بتوانیم پارک را کانونی برای ساختن نسل آینده کنیم.
انتهای خبر/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد